MrCairo22 pisze:I po roku użytkowania co możesz powiedzieć ???
Kupiłbyś jeszcze raz czy byś się zastanowił ???
a może coś byś w nim zmienił ???
podaj choć jedną wadę tego autka (chyba że nie ma takich

)
Kupiłbym jeszcze raz. Niczego bym nie zmieniał. Przez ten rok nie doszukałem się wad autka, owszem, miałem problem z gasnącą znienacka nawigacją, ale aktualizacja oprogramowania w serwisie załatwiła sprawę.
KriSSo pisze:Najbardziej mi brakuje silnika 2.0 TSI 220-230 KM.
Oczywiście przydałoby się więcej mocy. Zawsze więcej mocy to lepiej, i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. ALE:
1. Dorzućmy do naszych konfiguracji 20tyś za silnik 2.0tsi. Ja bym wymiękł, i tyle bym nie zapłacił.
Ale dla niektórych pewnie taki wybór byłby wskazany. Zawsze większy wybór to lepiej.
2. Dlaczego nie wziałem 1.8 180km? Bo w przypadku DSG moment obrotowy 1.8 jest taki sam jak 1.4. 1.8 w manualu ma większy moment (320) od 1.4 (250). Więc uznałem, zresztą po jazdach passatem 1.4 DSG i 1.8 DSG, że różnica jest żadna. Po co zatem dopłacać?
3. Wiem, że mówię to z poziomu zadowolonego użytkownika, ale silnik 1.4 jest wyjątkowo dynamiczny, i początkowo obawiałem się, że nie będzie szału w budzie tourana, ale błąd. Silnik jest wystarczająco dynamiczny i zapewnia naprawdę przyzwoite osiągi. Jak się ktoś nie interesuje i nie orientuje, to można go nieźle wkręcić

Nieraz miałem sytuację, że pasażer dowiedziawszy się że to 1.4, robił wielkie oczy, że niemożliwe itp.