Niektórzy na pewno wiedzą, niektórzy może mniej, ale zanosi się mała rewolucja na rynku oponiarskim.
Michelin jako pierwsza firma wypuściła oponę jak sama nazywa "na każde warunki drogowe" o nazwie CrossClimate Co ważne! Nie jest to opona wielosezonowa, której właściwości nie były idealne w żadnych warunkach, ale bezkompromisowa opona letnia z indeksem opony zimowej o nienagannych parametrach w każdych warunkach - letnich i zimowych.
Więcej o oponie: http://www.michelin.pl/opony/michelin-crossclimate
O tyle ile o wielosezonach do Tourana którym podróżuje poza miastem i w różnych warunkach nie myślałem nigdy to powiem Wam, że przy obecnych zimach przy najbliższym zakupie opon jestem skłonny zakupić taką oponę.Przedstawiamy nową oponę MICHELIN CrossClimate oferującą rewolucyjne osiągi i bezpieczeństwo we wszystkich warunkach pogodowych.
Opona zapewnia osiągi opon letnich w zakresie hamowania na suchej i mokrej nawierzchni, trwałości i oszczędności paliwa oraz osiągi opony zimowej w zakresie trakcji i hamowania w niskich temperaturach.Wygoda jednego kompletu opon przez cały rok!
Oraz uznane korzyści MICHELIN Total Performance
Coraz więcej opinii użytkowników (pozytywnych), technologie na pewno pozwalają na to aby wykonać taką mieszankę gumy, a i pierwsza odważna firma wykonuje taki zabieg nakłaniając klientów do zakupu jednego zestawu a nie dwóch!
Ja jestem na TAK i czekam na innych producentów.
Komfort jednego zestawu ogromny. Niższe koszty przekładek, przechowywania, wyważania etc. Super.