Dogrzewacz strasznie dymi
- FILOZOF
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Kontakt:
Dogrzewacz strasznie dymi
wita za bardzo nie wiedziałem do jakiego tematu to przyklejć ...
mam takie małe pytanie jak pale samochód na zimnym silniku po kilku sekundach odpal sie dogrzewacz "dewasto" ale przy tym jak samochód stoi wydobywają się straszne kłęby dymu są bardzo intensywne choć jest to krótkotrwałe , z tego co sie doczytałem to dymienie jest normalne ale czy to jest normalne takie kłęby dymu ??? czy może coś na waliło ????
mam takie małe pytanie jak pale samochód na zimnym silniku po kilku sekundach odpal sie dogrzewacz "dewasto" ale przy tym jak samochód stoi wydobywają się straszne kłęby dymu są bardzo intensywne choć jest to krótkotrwałe , z tego co sie doczytałem to dymienie jest normalne ale czy to jest normalne takie kłęby dymu ??? czy może coś na waliło ????
Ostatnio zmieniony wt sty 17, 2012 23:17 przez FILOZOF, łącznie zmieniany 1 raz.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Mi zdarzyło się to dosłownie kilka razy, ale nie wiem od czego to zależy. Zauważyłem,że jak odpala po raz pierwszy o dogrzewacz się włącza nigdy nie "zakopci" Natomiast zdarzy mu się jak odpalam silnik np drugi raz np po 30 minutowym postoju. Silnik raczej nie zdążył się za pierwszym razem nagrzać albo zdążył już ostygnąć. Dziś miałem taką zasłonę dumną....
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Warto.te webasta się szybko zasyfiają i przez to dymią.Dokładne czyszczenie palnika,komory i białej części ceramicznej,wydechu sprawi,że nie puści nawet dymka.
Moje webasto jak wtryski były rozłożone i nie można było odpalić,a wyprałem tapicerke i suszyłem to 1,5h chodziło w zamkniętym garazu i nawet spalin nie było czuć.
Moje webasto jak wtryski były rozłożone i nie można było odpalić,a wyprałem tapicerke i suszyłem to 1,5h chodziło w zamkniętym garazu i nawet spalin nie było czuć.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
Webasta tak czasami mają, że kopcą.
Nic złego się nie dzieje
W ciężarówkach montowane są także dogrzewacze postojowe marki Webasto i zachowują się od czasu do czasu właśnie w ten sposób.
Nic złego się nie dzieje

W ciężarówkach montowane są także dogrzewacze postojowe marki Webasto i zachowują się od czasu do czasu właśnie w ten sposób.
Oto JA
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
u mnie sie zdarza kopcenie jak dluzszy czas nie jest wlaczane webasto czy dogrzewacz, teraz postojowe nie dziala bo czekam na pompke ale wczoraj przez przypadek wycisnal mi sie econ (nie jezdze na podgrzewaczu jak nie dziala pompka) i strasznie dymilo przez chwile po wlaczeniu, zaraz po wyjezdzie z domu i od razu zauwazylem ze econ wycisniety i wlaczylem go ,pozniej troche zaniepokojony na postoju jeszcze raz wycisnalem econa i juz maly dymek lecial. jak dzialalo wszystko i uzywane bylo w miare regularnie to dymek byl naprawde maly,moim zdaniem nie ma powodow do obaw poki co.
Ostatnio zmieniony śr sty 18, 2012 10:49 przez materazzi, łącznie zmieniany 1 raz.