Witam chciał bym się dowiedzieć jak wymienić baterie w pilocie z mojego Tourana jeśli jest na forum już poruszany ten temat z jakimś manualem to napiszcie bo nawet nie sprawdzałem bo zależy mi na czasie. A po za tym chciał bym się dowiedzieć czy po wymianie baterii nie rozkoduje się pilot.? Jeśli ponownie trzeba będzie go zakodować to jak .? Z góry dzięki za odp
Jeżeli wymienisz w miarę szybko baterie to nic się nie rozkoduje. Jeżeli pilot będzie dłuższy czas bez baterii to trzeba będzie zakodować dwa piloty z kluczyków do modułu komfortu.
Jest wszystko na forum jak to zrobić.
Czyli rozpinasz kluczyk, wymieniasz batetie i po sprawie.
Jakie to baterie to Ci teraz te powiem.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Dzięki za szybką odp tylko ile może stać kluczyk bez baterii.? Min, godz,dzień.? i jeśli by mógł ktoś napisać dokładne dane baterii był bym mega wdzięczny
Pro prostu otwórz pilota nie wyciągaj baterii i sprawdź jakie Ci są potrzebne. Nie pamiętam, ale zdaje się że takie jak do biosów na płytach głównych CR2032. Tak, sprawdziłem u mnie siedzi CR2032.
gordon pisze:Pro prostu otwórz pilota nie wyciągaj baterii i sprawdź jakie Ci są potrzebne. Nie pamiętam, ale zdaje się że takie jak do biosów na płytach głównych CR2032. Tak, sprawdziłem u mnie siedzi CR2032.
Dla ścisłości. Numer się zgadza, ale nie jest ona taka sama jak w biosie komputera.
Bios jest zasilany napięciem 5V a pilot 3V
gordon pisze:Pro prostu otwórz pilota nie wyciągaj baterii i sprawdź jakie Ci są potrzebne. Nie pamiętam, ale zdaje się że takie jak do biosów na płytach głównych CR2032. Tak, sprawdziłem u mnie siedzi CR2032.
Dla ścisłości. Numer się zgadza, ale nie jest ona taka sama jak w biosie komputera.
Bios jest zasilany napięciem 5V a pilot 3V
Słuszna uwaga Robal, nie zwróciłem uwagi. Przepraszam za nie do końca poprawną podpowiedź i dzięki za sprostowanie.
kaszynski03 pisze:ok mega podziękowania za szybką odp bo bez waszej pomocy bym pewnie latał teraz po elektrykach i kodował kluczyki wielkie podziękowanie
Miło nam, ale tak patrzę, że Twojego wątku w powitalni to nie znalazłem