Touran wyje
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Touran wyje
Mam problem z hałasem w moim touranie,przy ok 70 km/h zaczyna strasznie wyć. To mój pierwszy diesel i zastanawiam się czy mogą to być łożyska w kołach czy może to normalne ?
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
-
- Początkujący
Na wolnych obrotach to samo więc raczej z silnikiem wszystko ok
Wysłany: Dzisiaj 15:57
Próbowałem wrzucać na luz podczas tego wycia i też to samo. Podniose go dzisiaj i sprawdze czy jest luz przy kołach jeszcze . Tylko dziwne że w 6letnim aucie mogłyby paść łożyska . Jeździłem starszymi i nie było nigdy problemu
Scalony przez: Turanek
Wysłany: Dzisiaj 15:57
Próbowałem wrzucać na luz podczas tego wycia i też to samo. Podniose go dzisiaj i sprawdze czy jest luz przy kołach jeszcze . Tylko dziwne że w 6letnim aucie mogłyby paść łożyska . Jeździłem starszymi i nie było nigdy problemu
Scalony przez: Turanek
Ostatnio zmieniony wt kwie 26, 2011 22:38 przez seb_pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
Myśle, że łożyska. Jedź do jakiegoś mechaniora. Niech sprawdzi. Po prostu trzeba zakręcić kołem i będzie słychać. Nie można jednak kręcić jak np. koła będą "zwieszone" (np. auto będzie na podnośniku) tylko trzeba popodkładać. Tak tłumaczył mi mój mechanik, który wymieniał mi oba łożyska z piastami na przodzie. Hałas ustał. Wymieniłem opony i zrobiło się jeszcze ciszej. A właśnie... w jakim stanie opony?
-
- Początkujący
właśnie dzisiaj na podnośniku zauważyłem że prawa przednia opona od wewnątrz jest bardzo zużyta a nawet rzekłbym nadaje się do natychmiastowej wymiany bo już druty zaczynają wystawać,żadnych luzów na tym kole a reszta opon w dobrym stanie i też bez luzów.Wydaje mi się że to wycie dochodzi własnie z tego prawego koła na którym jest ta zużyta opona
Wysłany: Dzisiaj 22:17
zauważyłem też że jak wchodzę w zakręt w prawo zaczyna wycie cichnąć zaś w lewo pozostaje bez zmian
Proszę edytować posty, zamiast pisać jeden pod drugim.
Turanek
Wysłany: Dzisiaj 22:17
zauważyłem też że jak wchodzę w zakręt w prawo zaczyna wycie cichnąć zaś w lewo pozostaje bez zmian
Proszę edytować posty, zamiast pisać jeden pod drugim.
Turanek
Ostatnio zmieniony wt kwie 26, 2011 22:41 przez seb_pl, łącznie zmieniany 1 raz.