Taka tam historia...z gardą/policją/

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
zutjan
Przeglądacz
Auto:: VW Touran 1,6 MPI,2004r.
Imię:: Janek
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Taka tam historia...z gardą/policją/

Post autor: zutjan »

Wracając z lotniska,ze znajomymi i ich 4 letnim synkiem zostałem namierzony radarem za przekroczenie dozwolonej prędkości. Po drodze opuszczając miasteczko zostałem namierzony z prędkością 66 km/h przy dozwolonej 50 km/h. Takie było wskazanie.
Myślę sobie, mandat 80 euro i chyba 4 punkty i to będzie mój pierwszy raz od 10 lat w Irlandii. Zostałem grzecznie poinformowany o przyczynie zatrzymania, wypytany skąd dokąd jadę i poprosił o prawo jazdy. Od 2 lat mam irlandzkie.
Po sprawdzeniu mojej historii w systemie, gardzista oddał mi dokument i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu /i moich znajomych/ poinformował mnie, że nie będzie wszczynał wobec mnie żadnych czynności. Zostanę tylko odnotowany w jego notatniku i pouczony o prawidłowym zachowaniu na drogach, co też uczynił.
Powodem jego zachowania było to, że w samochodzie znajduje się małe dziecko po przebytej podróży /lot z polski/ i jest zmęczone, wobec tego on odstąpi od dalszych czynności.
Janek
Awatar użytkownika
Radymil_ldz
Początkujący
Auto:: Touran 1.6 MPI BSE 2006
Imię:: Radek
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy
Kontakt:

Re: Taka tam historia...z gardą/policją/

Post autor: Radymil_ldz »

Szacun dla policjanta takich w PL chyba juz nie ma :)
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

Dzis mi zona czytala ze policja ma jakies tam normy do wuypracowania. Jakies skany pokazywala ze policjanci musza sie rozliczac z ilosci zatrzyman interwencji mandatow itp. Poprostu musza zarabiac. Czyli nic nowego w Pl.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
żółwik
Użytkownik
Auto:: turek na YETI 4x4
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: żółwik »

Oj nie stawiał bym od razu wszystkich pod jedną kreską .
Wracając z Łeby po przejechaniu 80% drogi około 22-ej miałem podobne zdarzenie tyle że bez małych dzieci i sytuacja taka jak u kolegi - pouczenie o dziwo był to młody człowiek, dobrze to rokuje .
ODPOWIEDZ