ma pytanie do kolegów mądrzejszych ode mnie, rzecz ma się z komputerem i ustawieniami, ostatnio miałem wymienianą dwumasę i przy naprawie odłączyli mi akumulator, od tamtego momentu mam wrażenie że komputer oszukuje, pokazuje wartości jakby nie do końca zgodne z stanem faktycznym, wydaje mi się że przede wszystkim zawyża średnią prędkość i ilość paliwa w baku, czy to możliwe ?
jeżeli tak to jaki jest sposób na ustawienie prawidłowe, tzn jakiś reset ?
ustawienia komputera po odłączeniu akumulatora
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 117 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Mowisz o MFA na zegarach? Jak to moze zawyzac predkośc jak tam nie ma wskaźnika predkosci ? Musiało by się kodowanie licznika zmienic zeby oszukiwał w dystnacje, a tak raczej się nie stało, nawet po odłaczeniu zasilania. Co do reszty to średnie spalanie sobie wylicza itp, wiec mozesz inaczej jeździc z nowym kołem i choc by nawet dla tego. Wszystko da się skalibrowac ale po co jak masz ustawione fabrycznie. Co do paliwa w baku, jak się zapali rezerwa to najlepiej spuśc paliwo i zobacz ile zostalo.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Tym bym się nie przejmował komputer wylicza Twój styl jazdy itp. Ja u siebie zauważyłem, że gdy komputer pokazuje że do przejechania pozostało 40 km za 2 - 3 km pokazuje 20 km to zależy od czy stoisz w korku, przyśpieszasz, itpTomas pisze:mówię o wskazaniach komputera przy licznikach, typu średnie spalanie, średnia prędkość, prognozowany dystans do przejechania na podstawie ilości paliwa w baku,