Sorry, że dopiero teraz odpisuję, ale padł mi dysk i miałem dwa tygodnie wycięte z życia
KriSSo pisze:
insane pisze:w fabryce zwajchowali mi klapę i się odbijam z dealerem
Co to oznacza? W czym rzecz?
To oznacza, że klapa jest niesymetryczna. Szczelina nad lewym reflektorem ma ok. 1-2mm, a nad prawym 5-6 (widać...). Korekta na zawiasach, poza zdarciem lakieru nic nie dała. Zrobili pomiary w salonie - niby są OK, ale twierdzą, że skoro nie da się jej wykalibrować na zawiasach to musi być "skręcona" delikatnie dlatego wystąpili do producenta o nową... Jak pytałem czy mi ją zamontują tak, aby nie uszkodzić oryginalnego lakieru na śrubach zawiasów to mi gość pierniczył, że mają taką technologię montażu, że nic nie będzie... Ale ja mu nie wierzę - musieliby to gumowanymi kluczami montować, a ci partacze z ASO nawet nie wiedzą, że są takie narzędzia coś czuję

.
Na razie minęły ponad 2 m-ce od zakupu, ze 4 telefony i nic... Standardzik - skończymy w TVN Turbo za pół roku :-)
KriSSo pisze:
P.S.
Czy masz założone zimówki na fabryczne alufelgi, czy korzystasz z innego zestawu, np 6,5x16 i 205/55/16? Jeśli opcja nr 2, to czy nie zauważyłeś ściągania auta w prawą stronę, ale tylko podczas ostrego przyspieszania ?? (przy jeździe jednostajnej lub przyspieszając delikatniej wszystko jest ok)
Mam na oryginalnych felgach i ściągania nie zauważyłem, ale prawie od początku mam wrażenie, że kierownica jest lekko przekręcona w prawo gdy jadę prosto (oczywiście w serwisie mnie z tym spławili...). Nic jednak nie ściąga, a przekręcenie jest tak delikatne, że się przyzwyczaiłem (żona na przykład w ogóle go nie widzi).
Generalnie w ciągu dwóch miesięcy zdążyłem się przyzwyczaić, że nie wszystko w tym aucie jest idealne

- np. po tygodniu wypadły mi dwa klipsy mocujące wygłuszenie maski - jednego już nie znalazłem, a drugi walał się po pokrywie silnika... Fajne auto, ale kurde po przesiadce z poprzedniego trochę mnie jakość wykonania irytuje... Oby trwałość i niezawodność kluczowych elementów była lepsza.