prośba o opinie na temat 2 touran-ków

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
jacek28
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

prośba o opinie na temat 2 touran-ków

Post autor: jacek28 »

http://tablica.pl/oferta/volkswagen-tou ... de748;r:;s:

http://tablica.pl/oferta/volkswagen-tou ... de748;r:;s:

co koledzy widzicie na tych zdjeciach? ja jestem zielony w temacie vw, wiec dla mnie obydwa są super ;) no i cena chyba tez ok
powiedzcie tez prosze ile kosztuje sprawdzenie autka w ASO i co tam mogą sprawdzictzn np., czy jest moziwosc sprawdzenia w 100% przebiegu,turba,dwumasu,pompowtrysków ?? bo to chyba 3 najdroższe rzeczy :/
z góry dziekuje
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

w ASO inspekcja kosztuje 350 zł, sprawdzają bez wypadkowość czyli grubość powłoki lakierniczej, podpinają samochód pod komputer i drukują pełen raport z komputera. Jak się upomnij sprawdzą wtryski podobnie jak możesz to zrobić w VCDS i tyle trwa to ok godziny +/- 30 min, no i potwierdzą ci tylko autentyczny przebieg jeżeli auto było serwisowane w ASO VW i nie było przywiezione z Francji, Belgii czy też Holandii i Włoch.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
WJ
Użytkownik
Auto:: 1,9 BXE, model 2009
Imię:: Waldek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: WJ »

aki pisze:potwierdzą ci tylko autentyczny przebieg jeżeli auto było serwisowane w ASO VW i nie było przywiezione z Francji, Belgii czy też Holandii i Włoch
to chyba nie jest regułą. Mój Touran jest z Belgii a historia w ASO jak najbardziej była do sprawdzenia. Tutaj pewnie ma znaczenie fakt czy auto jeździło w firmir czy prywatnie....
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

aki pisze:w ASO inspekcja kosztuje 350 zł, sprawdzają bez wypadkowość czyli grubość powłoki lakierniczej, podpinają samochód pod komputer i drukują pełen raport z komputera. Jak się upomnij sprawdzą wtryski podobnie jak możesz to zrobić w VCDS i tyle trwa to ok godziny +/- 30 min, no i potwierdzą ci tylko autentyczny przebieg jeżeli auto było serwisowane w ASO VW i nie było przywiezione z Francji, Belgii czy też Holandii i Włoch.
Byłem kilka razy w ASO na sprawdzeniu aut które sprzedawałem i mogę śmiało powiedzieć: pieniądze w błoto. To co robią można samemu sprawdzić ryżowym VCDSem i pożyczonym czujnikiem lakieru od znajomego (na allegro też można wynająć). Resztę na stacji diagnostycznej. A wiedza i fachowość niektórych mechaników z ASO poraża :) i to co proponują od razu "wymienić" to szkoda słów, oczywiście najlepiej u nich na miejscu...

Historię ASO sprawdziłbym przed jakimkolwiek oglądaniem osobistym, koszt kilkadziesiąt zł a zbędna wycieczka może Cię ominąć :)
WJ pisze: to chyba nie jest regółą. Mój Touran jest z Belgii a historia w ASO jak najbardziej była do sprawdzenia. Tutaj pewnie ma znaczenie fakt czy auto jeździło w firmir czy prywatnie....
Nie ma reguł. Z Belgii/Holandii zdarzają się auta bez historii serwisowej w bazie VW (nawet te serwisowane w ASO). We Francji i Włoszech dużo ludzi (nawet auta firmowe) serwisuje poza ASO, więc historii może nie być.
Awatar użytkownika
arcadioush
Przeglądacz
Auto:: VW Touran 2005 BKC
Imię:: Arkadiusz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: arcadioush »

Dokładnie, admin ma rację. Jak widzę jesteś z "Touranowego Zagłębia". Masz szczęście, bo u Was mieszka wielu speców od Tourana. Na pewno ktoś Ci tego Tourana obejrzy i oceni jego stan.
Bezapelacyjnie, do samego końca... Mojego lub jej...
seba244
Expert
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

Nie a co, trzeba sie podpiąć..
jacek28
Początkujący
Imię::

Post autor: jacek28 »

koledzy skomentujcie mi te dwa autka bo zaczyna sie robic OT
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

w obu przypadkach najpierw VIN i dopiero możesz lecieć dalej,
szkoda że ten jeden jeździ zimą na letnich felgach ;) no chyba że to tylko do zdjęcia;)
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

ququ ma rację, i nie napalaj się oględziny z dystansem jeżeli serwis się potwierdzi :)
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
ODPOWIEDZ