Jednak już na pierwszy rzut oka widać że inny jest kształt niż oryginalnego RCD300.
Czy istnieją jakieś ramki albo zaślepki żeby idealnie to pasowało?
Wtyczki są takie same, więc przynajmniej z tym nie będzie problemu.
Czy ktoś z Was miał już do czynienia z tym radiem? Jak to gra, warto wymieniać z RCD300?
Ostatnio zmieniony ndz sty 27, 2013 16:19 przez MarceL, łącznie zmieniany 1 raz.
Wygląda na, że ramka to tam żadna nie wejdzie a trzeba by docinać samo radio żeby się wpasować w "półokrągłe" narożniki listwy Tourana. Bawił się już ktoś w ten sposób?
To z Seata też brzydkie nie jest. Ale w końcu chyba zdecyduję się na jakiegoś marketowego, jednoDINowego blaupunkta. Za mniejsze pieniądze i więcej funkcji będzie miał (usb, BT). Miałem już kilka radyjek tej marki i byłem zadowolony. Nie wiem tylko jak zagra z fabrycznymi głośnikami no i szkoda, że regulacja podświetlania nie będzie działać...
MarceL,
Poszukałbyś po sklepach motoryzacyjnych lub innych po przymierzeniu radia plastikowych zaślepek. W poprzednim aucie miałem nieoryginalne radyjko. Pod dolną krawędzią radia brakowało mi zaślepki (panelu nie kupowałem). Dokupiłem tylko zaślepkę na dolną krawędź i było idealnie.
MarceL pisze:Tu zaślepka jednak nie wchodzi w grę bo radio jest większe od otworu więc trzeba by je dociąć do otworu. Albo dociąć otwór do radia.
To już lepiej a pierwsza wersja, bo jak dotniesz otwór, to potem już nic z VW nie wsadzisz, a i przy sprzedaży auta będziesz miał niepotrzebne gadanie, jak ktoś takie kombinacje zauważy.
Zrobiłem pomiary. To radio raczej nie podejdzie. Nawet jakbym obciął w radiu zbędne (cienkie) krawędzie i tak będzie większe niż dziura w ramce tourana. A Ramki tourana nie zamierzam ciąć. Zwłaszcza, że nie wiem jak gra to radio. Być może porównywalnie do mojego.
Kupię coś takiego: Ramka
i takie radyjko: Radio
i będę miał wyjście na USB, iPoda i bluetootha.
Macie może jakieś fotki jak faktycznie wygląda konsola z ramka 1dinową?
VW_RCD210_1DIN.jpg (13.12 KiB) Przejrzano 834 razy
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.