brak abs i esp
- T.ran
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
brak abs i esp
jak w tytule
brak a jak brakuje to sie ostatnio przekonałem w deszczu gdy przy przepisowej mnie na zakręcie wyrzuciło bo podmyte pobocze zabłociło asfalt
a wracając do tematu
miałem swego czasu problem z wspomaganiem (temat był wałkowany na innym forum)
że nie mogłem dorwac magla takiego jak miałem(...143L) to wstawiłem ...144M
geometria zrobiona i wspomaganie zadziałało (jakby co tylko pół roku śmigałem na awaryjnym wspomaganiu)
ale coby nie było za różowo nie mam abs i esp - nie chciało się zakodować (i nadal nie chce)
skan wywala generalnie 3 błędy
1) 1044(0x0414) Sterownik nieprawidłowo zakodowany - sygnał niezrozumiały
2) 1276(0x04FC) pompa hydrauliczna systemu ABS -V64- -bląd elektryczny w obwodzie zasilania
3) 1309(0x051D) sterownik układu wspomagania kierowania -J500- Brak sygnału/komunikacji
pytanko czy moja pompa (przy założeniu że jest sprawna, o nr 1K0907379Q) zagra z maglem który wstawiłem 1k1 909 144M
etka nic mi nie podpowiada
co to może być za błąd elektryczny i co znaczy V64 - wiązki nie były dotykane
co to za dziad ten J500 (najlepiej jakieś foto)
helpppppp
brak a jak brakuje to sie ostatnio przekonałem w deszczu gdy przy przepisowej mnie na zakręcie wyrzuciło bo podmyte pobocze zabłociło asfalt
a wracając do tematu
miałem swego czasu problem z wspomaganiem (temat był wałkowany na innym forum)
że nie mogłem dorwac magla takiego jak miałem(...143L) to wstawiłem ...144M
geometria zrobiona i wspomaganie zadziałało (jakby co tylko pół roku śmigałem na awaryjnym wspomaganiu)
ale coby nie było za różowo nie mam abs i esp - nie chciało się zakodować (i nadal nie chce)
skan wywala generalnie 3 błędy
1) 1044(0x0414) Sterownik nieprawidłowo zakodowany - sygnał niezrozumiały
2) 1276(0x04FC) pompa hydrauliczna systemu ABS -V64- -bląd elektryczny w obwodzie zasilania
3) 1309(0x051D) sterownik układu wspomagania kierowania -J500- Brak sygnału/komunikacji
pytanko czy moja pompa (przy założeniu że jest sprawna, o nr 1K0907379Q) zagra z maglem który wstawiłem 1k1 909 144M
etka nic mi nie podpowiada
co to może być za błąd elektryczny i co znaczy V64 - wiązki nie były dotykane
co to za dziad ten J500 (najlepiej jakieś foto)
helpppppp
Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest ubić muchę boczną szybą
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Po pierwsze sprawdź jakie zmieniają się sterowniki ABS/ESP i Gatewaya w stosunku do tej nowej wspomy. Zmiany elektryki w czasie niosą za sobą niejednokrotnie zmiany komunikowania (protokoły), zmiany softu sterowników, rozwiązań zasilania itp. Dlatego najlepiej dobierać te same części (numer części, litera/-y, względnie wskazane zamienniki). Często taki problem rozwiązuje się przez on-linowe podłączenie auta i uruchomienie programu zarządzającego softem. Jego zadaniem jest wyłapanie niekompatybilności sterowników i fleszowanie, względnie odrzucenie jeśli współpraca komponentów nie jest możliwa. Oczywiście jest to program, który ma też swoje ograniczenia i może nie zawierać wszystkich możliwych kombinacji urządzeń. Wtedy pozostaje droga eksperymentu... Ja jednak uważałbym przy hamulcach 
- T.ran
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
co to za soft??Turanek pisze: Często taki problem rozwiązuje się przez on-linowe podłączenie auta i uruchomienie programu zarządzającego softem.
uważam uważam wkońcu mam już łącznie przejechane ponad 500k kilometrów w swej karierze kierowcyTuranek pisze:a jednak uważałbym przy hamulcach
spróbuję najpierw od gateway'a bo chce odpalic opc na rns'ie -
Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest ubić muchę boczną szybą