RCD 300 nie działa
RCD 300 nie działa
Witam.
Kupiłem Tourana, oryginalne radio nie było podłączone, bez kostki "fakra", obcięta.
Zakupiłem wtyczkę i podłączyłem to co wiedziałem czyli:
- zasilanie i SAFE
- masa
- głośniki
Niestety radio nie włącza się.
Zostały jeszcze trzy cieńsze przewody do podłączenia:
- czerwono-brązowy
- żółto-brązowy
- pomarańczowo- fioletowy
Nie mam pojęcia po co są i gdzie je podłączyć.
Czy bez nich radio powinno ruszyć?
Może ktoś z Was ma schemat podłączenia lub zdjęcie jak wygląda
okablowanie z tyłu odtwarzacza?
Kupiłem Tourana, oryginalne radio nie było podłączone, bez kostki "fakra", obcięta.
Zakupiłem wtyczkę i podłączyłem to co wiedziałem czyli:
- zasilanie i SAFE
- masa
- głośniki
Niestety radio nie włącza się.
Zostały jeszcze trzy cieńsze przewody do podłączenia:
- czerwono-brązowy
- żółto-brązowy
- pomarańczowo- fioletowy
Nie mam pojęcia po co są i gdzie je podłączyć.
Czy bez nich radio powinno ruszyć?
Może ktoś z Was ma schemat podłączenia lub zdjęcie jak wygląda
okablowanie z tyłu odtwarzacza?
-
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
@obeliks, może zainwestuj ok 80 zeta w jakiś standardowy miernik; sparwdzisz szybko wszystkie bezpieczniki i posprawdzasz napięcia na kablach zasilających radio czy są; posparwdzasz takze czy nie masz przerwy gdzies na przewodzie; może instalacja zasilająca jest gdzieś uszkodzona i radio nie dostaje w ogóle napięcia - bo radio jest dobre zakładamy (lub wiemy )?
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 AVQ, 2003
- Imię:: Robert
Wymian radia RCD 300
Witam, troszkę z innej beczki...W moim Touranie radio RCD 300, nie działa odtwarzacz płyt Cd, próbował ktoś wymienić radio na inne. Dodam tylko, że mój VW ma zwykła klimatyzację, a radio jest dzielone, czyli oddzielnie jest ten panel sterowania.
Może ma ktoś jakieś sugestie, co kupić, co trzeba wymienić. Bo chciałbym, wstawić radio z podłączeniem usb.
Pozdrawiam
Może ma ktoś jakieś sugestie, co kupić, co trzeba wymienić. Bo chciałbym, wstawić radio z podłączeniem usb.
Pozdrawiam
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
Re: Wymian radia RCD 300
jęsli chciałbys włozyc inne radio niz orginalne to potrzeba Ci nowej osłony radia i klimy bo ta napewno nie bedzie pasowac z uwagi ze miałes dzielone radio... i do tego ramka radia z półka + adapter do orginalnej kostki i separator antenowy, bo orginalne radio ma wujscie na dwie anteny...Robertaku pisze:Witam, troszkę z innej beczki...W moim Touranie radio RCD 300, nie działa odtwarzacz płyt Cd, próbował ktoś wymienić radio na inne. Dodam tylko, że mój VW ma zwykła klimatyzację, a radio jest dzielone, czyli oddzielnie jest ten panel sterowania.
Pozdrawiam
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
na allegro znajdziesz wszystko...Robertaku pisze:Ale chyba ciężko załatwić taką ramkę, osłonkę tym bardziej, że mam zwykła klimatyzację.
napewno bedzie dobrze działać... sam przymierzam sie do zmiany radia... mam starego ale jarego JVC KD-DV 6202 z DVD, podswietlenie pasuje tylko nie mam czasu sie tym zajac ale mysle ze na dniach bede zmianiał...
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 AVQ, 2003
- Imię:: Robert
Dzięki dzis zaczne szukać...
może jeszce ktoś poleci jakieś radio..
odezwe się jak zacznę wymieniać.
................................................
witam...
szukalem części do zmiany radia
problem znalezienie osłony radia i klimatyzacji
pozdr
może jeszce ktoś poleci jakieś radio..
odezwe się jak zacznę wymieniać.
................................................
witam...
szukalem części do zmiany radia
problem znalezienie osłony radia i klimatyzacji
pozdr
Ostatnio zmieniony pt sie 19, 2011 20:07 przez Robertaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Gdybys mogl uzywac przecinków i znaków interpunkcyjnych to by było super, bo ostatnia Twoja wypowiedz brzmi jak przelanie tego co własnie sobie pomyslales na forum.
Nie widzie problemu w znalezieniu osłony do org radia albo takiego które robią pod wymiar ORG. 120zł w ASO, na necie taniej jak się poszuka. Wiadomo, uzywane, i jak się trafi to jest.
Nie widzie problemu w znalezieniu osłony do org radia albo takiego które robią pod wymiar ORG. 120zł w ASO, na necie taniej jak się poszuka. Wiadomo, uzywane, i jak się trafi to jest.