Niestety nie nie jestem w stanie do końca żadnej z tych firm polecić, ale może coś pomogę.
1. www.ciemni.pl ("firma" w Babimoście przyciemniają folią, ale efektów na żywo nie widziałem i nie znam cen. Nie trzeba wymontowywać szyb). Początkowe zdjęcia Porsche 911, BMW E46 Touring, żółte BMW E36 to ich zdjęcia i raczej robota, pozostałe zdjęcia moim zdaniem to "zapożyczone")
2. http://technicolor.pl/ (w Ochli,k.ZG widziałem przyciemnione szyby piecowo, efekt świetny, ale bardzo ciężko je doczyścić, często smugi zostają. Firma demontuje szyby do przyciemnienia piecowego)
Ostatnio zmieniony ndz cze 30, 2013 19:28 przez andrz3j, łącznie zmieniany 1 raz.
stann pisze:Dzięki Andrz3j, będę musiał podzwonić. Browarek dla Ciebie A powiedz czy taka szybka przyciemniana dużo więcej chroni przed słońcem niż żaluzja?
Ciężko powiedzieć. Zależy od folii. Ja mam fabrycznie przyciemnione tylne szyby ale lekko wiec w moim przypadku lepiej chroniłaby żaluzja. W vw scirroco miałem prawie czarna folie i latem było ok.
Ostatnio w biedronce były w sprzedaży roletki w cenie 7 pln za sztuke, byly takze "perforowane zasłonki" przyklejane elektrostatycznie do szyb.
Przy standardowym przyciemnieniu niestety ostre, niskie słońce daje we znaki dzieciakom, stąd ja dołożyłem takie przyklejane zasłonki na oknach... chyba widzieliście
Trochę to pomaga, więc jak już będziesz przyciemniał to najlepiej wybierz najmocniejszą folie w sensie tą co najmniej przepuszcza o ile potrafisz dobrze cofać na lusterka to takie coś nie powinno Ci przeszkodzić.
P.S. jak już byś gdzieś dzwonił zapytaj się ile by kosztowało przyciemnienie przedniej szyby... chodzi mi o pasek na górze, wielkości tych "słoneczników" co to się ręcznie opuszcza.
co do piecowego przyciemniania szyb, chyba coś poprawili z brudzeniem i smugami o których pisałem bo na stronie można przeczytać "rewelacyjna powłoka z cząsteczkami GLASS PROTECTOR kompleksowe zabezpieczenie przed brudem i gwarancja łatwości czyszczenia" a i faktycznie od wewnątrz jest jasno a z zewnątrz efekt fotochromu
GioW
Trochę to pomaga, więc jak już będziesz przyciemniał to najlepiej wybierz najmocniejszą folie w sensie tą co najmniej przepuszcza o ile potrafisz dobrze cofać na lusterka to takie coś nie powinno Ci przeszkodzić
Czyli przy szybach przyciemnionych najmocniej patrząc do tyłu przez tylną szybę czy boczne nic nie widać? A wiecie jakie są odcienie tych szyb? Wolałbym takie średnie, albo ale na pewno nie najmocniejsze, bo zawsze przy cofaniu lub zmianie pasa trzeba popatrzeć w bok czy samochód nie jest w martwym punkcie. A jak przy najciemniejszych nie będzie nic widać to jest kiszka
Czyli przy szybach przyciemnionych najmocniej patrząc do tyłu przez tylną szybę czy boczne nic nie widać? A wiecie jakie są odcienie tych szyb? Wolałbym takie średnie, albo ale na pewno nie najmocniejsze, bo zawsze przy cofaniu lub zmianie pasa trzeba popatrzeć w bok czy samochód nie jest w martwym punkcie. A jak przy najciemniejszych nie będzie nic widać to jest kiszka
Ja przyciemniająć szyby wybrałem folię nr 3 ( skala 1 - 4 ) boczne tył i tylna szyba ,
przednie boczne 1 lekkie przyciemnienie ( wogóle nie można) Moim zdaniem tak jest optymalnie nie ma za dużej różnicy, pomiędzy przodem a tyłem auta.
Musisz się liczyć z ograniczeniem widoczności szczególnie w nocy.
GioW
Trochę to pomaga, więc jak już będziesz przyciemniał to najlepiej wybierz najmocniejszą folie w sensie tą co najmniej przepuszcza o ile potrafisz dobrze cofać na lusterka to takie coś nie powinno Ci przeszkodzić
Nie no widać, widać ale jest to ograniczone, szczególnie w nocy. Światła innego auta na pewno zobaczysz Zawsze możesz podjechać do takiej firmy i sobie zobaczyć jak wyglądają stopnie przyciemnienia, teraz to już tylko Ty wybierasz czy ma być lekko, średnio czy bardzo a oni robią swoje