rama wzmocnienia przedniego -jak dobrać
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
rama wzmocnienia przedniego -jak dobrać
Jak niektórzy pewnie wiedzą zaliczyłem wpadkę i rozbiłem lekko przód auta. Jestem na etapie poszukiwania części i stoję przed dylematem zakupu ramy, kraty wzmocnienia przodu. Chodzi o metalowo plastikową konstrukcję trzymającą chłodnice, lampy, atrapę. przeszukując alledrogo znajduję trochę tych części ale nikt nie podaje numerów i stąd moje pytanie. Czy w rocznikach produkcji mogły występować jakieś różnice ( chodzi mi o przedlifta)? Jakieś różnice uzależnione od wyposażenia ( różne chłodnice do różnych silników? i stąd różne mocowania?). Mam książkę sam naprawiam ale brakuje tam szczegółów. Kraków nie jest bogaty w szroty więc używkę szukam z wysyłką ale chciałbym uniknąć pomyłki. Czy ktoś może ma doświadczenie jak sie za to zabrać?
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- aawol
- ____________________

tak chodnice są OK wzmocnienie połamało się przy prawej lampie. Wczoraj jeszcze poszedłem do garażu i sprawdziłem numery : 1T0 805 303 A, no i zonk..... z ram podpisanych numerem wystawionych do sprzedaży nie ma ani jednej. Kilka osób które nie podały numeru zostały zapytane i czekam na odpowiedzi.... Trochę jakby się martwię. Jest też pula zamienników - wedle opisu wszystkie w doskonałej jakości lepsze od oryginału.... Cena zamienników przeważnie niższa niż używek w oryginale co jakby już o czymś świadczy....
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- aawol
- ____________________

nie nie zamiennika nie rozpatruję, wiem że cena idzie za jakością, gorzej że używek o moim numerze nie ma a nie wiem czym się różnią .....
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
-
ckcaddy
- Przeglądacz
- Auto:: caddy 1,9 TDI bsu
- Imię:: wojtek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Po sarence miałem ten sam problem tzn. musiałem kupić między innymi pas przedni. Z tego, co wiem to do caddeg i tourana przed lifta pas przedni jest taki sam i nie było różnych wersji. Tyle tylko, że ja wszystkie części jakie potrzebowałem kupowałem na miejscu u sprzedającego, a wszystkie uszkodzone miałem na pace T4 do porównania (wyszło mi że koszty przesyłek będą porównywalne do kosztów paliwa).
Przy zakupie pasa przedniego trzeba uważać na wątpliwej jakości zamienniki i na używane oryginały składane z kilku rozbitych (widziałem takie w „dobrej” cenie). Ja pas przedni i chłodnice kupiłem w tej firmie AUTO -BUD ul. Wrocławska 58, 55-010 Radwanice (k.Wrocławia) tel. 071-311-75-00 tel. kom. 0 604-536-710 i wszystko jest ok. Jak zadzwonisz to gość Ci podpowie jakie części będą pasować sprawiał wrażenie, że wszystkie VW zna na pamięć.
Przy zakupie pasa przedniego trzeba uważać na wątpliwej jakości zamienniki i na używane oryginały składane z kilku rozbitych (widziałem takie w „dobrej” cenie). Ja pas przedni i chłodnice kupiłem w tej firmie AUTO -BUD ul. Wrocławska 58, 55-010 Radwanice (k.Wrocławia) tel. 071-311-75-00 tel. kom. 0 604-536-710 i wszystko jest ok. Jak zadzwonisz to gość Ci podpowie jakie części będą pasować sprawiał wrażenie, że wszystkie VW zna na pamięć.
caddy(lepsza wersja tourana) life 1,9 TDI 75/139 KM BSU, skrzynia JCY, typ handlowy 2KBD52, model CA, 2009, bordo metalik, średnio 6,2l/100km, dołożone RNS 510, tempomat, kierownica skóra multi, światła dzienne w trybie amerykańskim 64%, MFA+, czarne światła AL przód
- aawol
- ____________________

moja ma numer 1T0 805 303 A a według katalogu VAGCAT.com powinienem mieć
1T0 805 588 D. No i na allegro wzmocnienia często są z tym numerem .
ALe jak tak mówicie to spróbuję się dogadać z kimś i kupić
1T0 805 588 D. No i na allegro wzmocnienia często są z tym numerem .
ALe jak tak mówicie to spróbuję się dogadać z kimś i kupić
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
radwanice..
to normalne zaglebie czesci Radwanice, Siechnice szczegolnie chlodnice. zapytam z ciekawosci bo widze ze jestes ze switokrzyskiego to ile ta wysylka miala kosztowac ze ci sie na przedmiescia Wroclawia oplacalo jechac ? Pozdrawiamckcaddy pisze:Po sarence miałem ten sam problem tzn. musiałem kupić między innymi pas przedni. Z tego, co wiem to do caddeg i tourana przed lifta pas przedni jest taki sam i nie było różnych wersji. Tyle tylko, że ja wszystkie części jakie potrzebowałem kupowałem na miejscu u sprzedającego, a wszystkie uszkodzone miałem na pace T4 do porównania (wyszło mi że koszty przesyłek będą porównywalne do kosztów paliwa).
-
ckcaddy
- Przeglądacz
- Auto:: caddy 1,9 TDI bsu
- Imię:: wojtek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
miałem wiele innych części do kupienia i stwierdziłem, że muszę je najpierw zobaczyć przed zakupem, sprawdzić czy ktoś mi nie wciska zamienników lub klejonych/naprawianych (np zderzak przód w moim kolorze). Po drodze miałem kilka punktów do odwiedzenia. Sumując koszty przesyłki wszystkich części nawet kupując kilka pozycji w jednym punkcie, wyszło, że koszt paliwa będzie niewiele droższy, a wszystkie części dokładnie sprawdzone. Do tego startowałem z Krakowa to jest jakaś stówka mniej x2.
caddy(lepsza wersja tourana) life 1,9 TDI 75/139 KM BSU, skrzynia JCY, typ handlowy 2KBD52, model CA, 2009, bordo metalik, średnio 6,2l/100km, dołożone RNS 510, tempomat, kierownica skóra multi, światła dzienne w trybie amerykańskim 64%, MFA+, czarne światła AL przód
- aawol
- ____________________

koledzy kto pomoże i wyjaśni - szukam ramy przedniego pasa ale bezskutecznie bo moja rama ma numer jakiego nie ma w handlu. Ramy w handlu mają inne numery i w żadnym razie nie pasuje to do numeru pobranego z VAG-CAT.
Moja rama to 1T0805303 A, na allegro znalazłem 1T0805203 A natomiast katalog VAG-CAT podaje że powinien być tam numer 1T0805588 D, no i co teraz z tym zrobić jak sprawdzić czy różne numery oznacza różne części, lub kogo zapytać .
Moja rama to 1T0805303 A, na allegro znalazłem 1T0805203 A natomiast katalog VAG-CAT podaje że powinien być tam numer 1T0805588 D, no i co teraz z tym zrobić jak sprawdzić czy różne numery oznacza różne części, lub kogo zapytać .
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol