Twardy pedał hamulca!
- marcelid
- ____________________

- Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
- Imię:: Marceli
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
kurcze nie mogę tego serwa kupić
... wszystkie inne są, a ów 1T1614106D (z koń. 106,106B starsze nr) lipa na Aledrogo pusto ... można próbować inne ??
[ Dodano: Pią Sie 09, 2013 23:03 ]
pewniak servo było walnięte ... jednak po demontażu okazało się, że nike było ono z końcówką ... 106D ... a ... 105G ... , a ja miałem kupione zamienne ...105L ... ciul jak już pół dnia rozbierałem to wymieniłem na to które miałem i
... działa 
[ Dodano: Pią Sie 09, 2013 23:03 ]
pewniak servo było walnięte ... jednak po demontażu okazało się, że nike było ono z końcówką ... 106D ... a ... 105G ... , a ja miałem kupione zamienne ...105L ... ciul jak już pół dnia rozbierałem to wymieniłem na to które miałem i
-
duszek
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
Re: Twardy pedał hamulca!
Witam.
Może komuś się przyda taka informacja więc się nią podzielę.
Pękł mi przewód podciśnienia dokładnie w miejscu jak na zdjęciu powyżej.
Nr tego przewodu (pękniętego) to 1KO 612 041 AC
Po konsultacjach z serwisem i intensywnej lekturze w necie zakupiłem przewód wyglądający tak jak ten dobry na zdjęciu powyżej o numerze 1KO 612 041 GP
Przewód wymieniłem sam. Wszystko działa bardzo dobrze.
Może dodam jeszcze że mój touran to 1.9 tdi avq rocznik 2003
Pozdrawiam
-- 28 sty 2014, o 21:36 --
Może jeszcze opiszę objawy pęknięcia tego przewodu.
W moim przypadku wyglądało to tak że w czasie jazdy przed zakrętem chciałem przyhamować i okazało się że nie mam hamulców
Myślałem że coś zablokowało pedał czy coś w tym stylu. Na szczęście jechałem dość wolno i jakoś udało mi się po dociśnięciu z dużą siłą pedału zwolnić na tyle że bezpiecznie pokonałem zakręt.
Wraz z hamulcami auto straciło moc - przestało działać turbo.
Po dość krótkim czasie zapaliła się żółta kontrola z tym takim silniczkiem.
Hamulce prawie nie działały. Trzeba było bardzo mocno cisnąć na bardzo twardy pedał aby cokolwiek hamowały. Auto strasznie mułowate.
Mimo problemów zdołałem wrócić do domu - 200 km. Łatwo nie było i nikomu nie polecam takiej jazdy.
Może dodam że myślę że w pęknięciu przewodu zapewne pomógł mróz ponad - 10 było na termometrze.
Po wymianie przewodu żółta kontrolka jak na razie nie zgasła i trzeba będzie zapewne wyłączyć ją kompem.
Nie pisałem wcześniej o tym ale pojawił się też jakiś komunikat w języku niemieckim że trzeba do warsztatu podjechać
ale na szczęście w moim przypadku obyło się bez tej wizyty.
I jeszcze info co do ceny przewodu. Serwis vw Świebodzin cena 127 zł.
Mam nadzieję że komuś pomogłem.
Może komuś się przyda taka informacja więc się nią podzielę.
Pękł mi przewód podciśnienia dokładnie w miejscu jak na zdjęciu powyżej.
Nr tego przewodu (pękniętego) to 1KO 612 041 AC
Po konsultacjach z serwisem i intensywnej lekturze w necie zakupiłem przewód wyglądający tak jak ten dobry na zdjęciu powyżej o numerze 1KO 612 041 GP
Przewód wymieniłem sam. Wszystko działa bardzo dobrze.
Może dodam jeszcze że mój touran to 1.9 tdi avq rocznik 2003
Pozdrawiam
-- 28 sty 2014, o 21:36 --
Może jeszcze opiszę objawy pęknięcia tego przewodu.
W moim przypadku wyglądało to tak że w czasie jazdy przed zakrętem chciałem przyhamować i okazało się że nie mam hamulców
Myślałem że coś zablokowało pedał czy coś w tym stylu. Na szczęście jechałem dość wolno i jakoś udało mi się po dociśnięciu z dużą siłą pedału zwolnić na tyle że bezpiecznie pokonałem zakręt.
Wraz z hamulcami auto straciło moc - przestało działać turbo.
Po dość krótkim czasie zapaliła się żółta kontrola z tym takim silniczkiem.
Hamulce prawie nie działały. Trzeba było bardzo mocno cisnąć na bardzo twardy pedał aby cokolwiek hamowały. Auto strasznie mułowate.
Mimo problemów zdołałem wrócić do domu - 200 km. Łatwo nie było i nikomu nie polecam takiej jazdy.
Może dodam że myślę że w pęknięciu przewodu zapewne pomógł mróz ponad - 10 było na termometrze.
Po wymianie przewodu żółta kontrolka jak na razie nie zgasła i trzeba będzie zapewne wyłączyć ją kompem.
Nie pisałem wcześniej o tym ale pojawił się też jakiś komunikat w języku niemieckim że trzeba do warsztatu podjechać
I jeszcze info co do ceny przewodu. Serwis vw Świebodzin cena 127 zł.
Mam nadzieję że komuś pomogłem.
- Rafik
- Użytkownik
- Auto:: Passat 2007 2.0 140KM DSG
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witam czy u was też można tym kolankiem przy pompie wykonać ruchy na boki, czy nie ma prawa drgnąć.Bo u mnie jest wyrażnie lużne
A tu fotka kolegi "kobsnay"
[/quote]
A tu fotka kolegi "kobsnay"
[/quote]TDI To Doch Idze
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
ma byc sztywno
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz