Panowie , rozważam założenie pompy z długim kodowaniem co wiąże się z redukcją przewodów hamulcowych. Może ktoś podać jakiś namiar na sklep/aukcję z ustrojstwem. Będę wdzięczny.
Ja takie mosiężne mam u siebie... Nie mogłem dać sobie rady z redukcją która idzie od serwa hamulcowego. Przy max bucie lekko się sączyło bez względu jak była mocno wkręcona w pompę...
Pomogło owinięcie jej gwintu taśmą teflonową i wkręcenie. Od tamtej pory sucho że nawet pocenia nie ma.
Polecam do pracy przy rurkach hamulcowych klucz do tego przeznaczony. Jest o wiele grubszy i mocny, Bardzo ułatwia pracę bez obawy o obrobienia nakrętki.
Do fabrycznych nakrętek zapewne będzie to rozmiar 11. a do redukcji mosiężnych 13 oraz 15. może być zwykły płaski.
... mi rowniez nie otwiera, ale jesli wymieniasz pompe na 1K0 614 517 AC, musisz wymienic rowniez DuoSensor na w/w (znajduje sie on za schowkiem pasazera), jesli na MK60-EC1, DuoSensor odlaczasz (wtyczka ABS) i oczywiscie do pierwszej pompy nie potrzeba wymieniac przewodow hamulcowych, tylko pinologia
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2015 21:31 przez yox, łącznie zmieniany 1 raz.
hagio pisze:Dzisiaj dotarły redukcję, nie wydają się wam dziwne? Końcówki chyba powinny być bardziej zaokrąglone.
mogły by być lepsze ale nie są złe
Na stożku i tak na całym nie dociśnie redukcja, tylko w jednym miejscu
Sprawdź jak w środku powierzchnia
Grunt by nie ciekło
Siedzę u kogoś na kompie i nie mogę znaleźć mojego manuala o wymianie pompy ABS na HH i na EC1 z pinologią elektryczną, a jeden kolega akurat jest w trakcie wymiany i ma problem więc chciałem mu linka przesłać, macie gdzieś może pod ręką bo nie mogę na szybko znaleźć...