Jaki moduł bluetooth do turana z czerwonymi zegarami ?
- shvmp00
- Kandydat
- Auto:: 2010 Tiguan 2.0TDi-CR
- Imię:: Przemysław
- Podziękował: 1 raz
Re: Jaki moduł bluetooth do turana z czerwonymi zegarami ?
Dziękuję bardzo za odpowiedź, teraz już wiem co robić 

2010 Tiguan Sport & Style 4motion 2.0TDi-CR CBBB
- cirek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T3 CFHC 2014 CUP
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
... albo podmienić radio na RNS315 z BT takie po 2012 roku żeby było polskie MENU. A 310 i moduł sprzedać.
1T3 CFHC
-
- Początkujący
- Auto:: 1T2
- Imię:: Rav
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witam,
posiadam Tourana z 2007 roku, RNS 510 klawisz w prawym górnym rogu: "głośnik + i" i bluetooth z uchwytu od nokii 6021.
Rozmawiać przez ten zestaw można ale słuchać muzyki już nie.
Czytam, że ważny jest moduł pod siedzeniem pasażera ale u mnie są tam 2 schowki i modułu nie ma. Gdzie go szukać i co ewentualnie zrobić żeby była możliwość słuchania muzyki przez BT. Teraz słucham przez aux in w podłokietniku.
Pozdrawiam
posiadam Tourana z 2007 roku, RNS 510 klawisz w prawym górnym rogu: "głośnik + i" i bluetooth z uchwytu od nokii 6021.
Rozmawiać przez ten zestaw można ale słuchać muzyki już nie.
Czytam, że ważny jest moduł pod siedzeniem pasażera ale u mnie są tam 2 schowki i modułu nie ma. Gdzie go szukać i co ewentualnie zrobić żeby była możliwość słuchania muzyki przez BT. Teraz słucham przez aux in w podłokietniku.
Pozdrawiam
- cirek
- Zaawansowany
Wyjmij schowek to się przekonasz czy masz tam moduł schowany. Moduł powinien być w podłodze pod schowkiem
-- Wt kwi 12, 2022 19:44 --
Jak chcesz moduł do czerwonych zegarów zapraszam na prv
-- Wt kwi 12, 2022 19:44 --
Jak chcesz moduł do czerwonych zegarów zapraszam na prv
1T3 CFHC
- gordon
- ____________________
- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Jaki moduł bluetooth do turana z czerwonymi zegarami ?
Ale na module pod czerwone zegary to chyba muzyki z BT to za bardzo nie posłucha, chyba?cirek pisze: Jak chcesz moduł do czerwonych zegarów zapraszam na prv
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
są z A2AP i pod DDPgordon pisze:Ale na module pod czerwone zegary to chyba muzyki z BT to za bardzo nie posłucha, chyba?cirek pisze: Jak chcesz moduł do czerwonych zegarów zapraszam na prv
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Auto:: Touran 1T1 '05r 1.9 TDI
- Imię:: Kamil
Proszę o pomoc. Ostatnio zmieniłem zegary na full fis czerwony. Dzisiaj dołożyłem Gateway z końcówką Q i BMC z końcówką AJ. Potem radio RCD310 (1k0035186AA). Wszystko bez problemu zakodowane i bez błędów na VCDS. Wziąłem się za podmianę modułu telefonu na BT, przepiąłem piny na wtyczkę 54 pin. Zasilanie, masa, mikrofon, CAN-y, mute i 2 do radia. Moduł jaki kupiłem to 5P0862335B. I tu problem bo jak próbuje się połączyć telefonem to się łączy ale wyskakuje na radiu PHONE i ciągle piszczy, dźwięk przerywa jedynie odłączenie modułu BT. Próbowałem na starym radiu (RCD300) i to samo... zostawiłem wpięte tylko zasilanie i cany i to samo. Jeszcze jest taki przypadek, że jeśli tylko próbuję się komunikować z BT (oczywiście bezskutecznie) to potem jest też problem z połączeniem się z gateway'em... Uwalony moduł, czy kupić jakiś inny numer ?
Edit:
Problem rozwiązał się po podmianie modułu BT na inny
Edit:
Problem rozwiązał się po podmianie modułu BT na inny
-
- Auto:: Touran 1.9 TDI 2004
- Imię:: Maciej
Witam,
Czy macie jakieś sprawdzone moduły bluetooth (Alliexpres)z zestawem głośnomówiącym żeby pasował do Tourana 2004 r. ?
Czy macie jakieś sprawdzone moduły bluetooth (Alliexpres)z zestawem głośnomówiącym żeby pasował do Tourana 2004 r. ?
- tajpej
- Zaawansowany
- Auto:: golf V R-line
- Imię:: michał
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
ja polecam zestaw firmy FISCON może nie jest najtańszy ale działa jak należy
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Prawie 2 paytki, za 800zl kupujesz 3C8 ...D, przerabia sie soft za 300zl by dzialal ja DDP i smiga co trzeba na czerwonych zegarachtajpej pisze:ja polecam zestaw firmy FISCON może nie jest najtańszy ale działa jak należy
- cirek
- Zaawansowany
zapraszam na priv mam do odsprzedania moduł pod czerwone zegaryPisar82 pisze:Witam,
1T3 CFHC
- tajpej
- Zaawansowany
- Auto:: golf V R-line
- Imię:: michał
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
używkę komplet znajdziesz za 400-500 złspacewalker pisze:Prawie 2 paytki, za 800zl kupujesz 3C8 ...D, przerabia sie soft za 300zl by dzialal ja DDP i smiga co trzeba na czerwonych zegarachtajpej pisze:ja polecam zestaw firmy FISCON może nie jest najtańszy ale działa jak należy
- shvmp00
- Kandydat
- Auto:: 2010 Tiguan 2.0TDi-CR
- Imię:: Przemysław
- Podziękował: 1 raz
Słuchajcie, nie trafiłem jeszcze na ten problem tutaj a mam do niego rozwiązanie, także się podzielę.
Jeśli już mieliście w swoim samochodzie moduł BT i wasze auto jest sprzed 2010 roku (albo i nawet z 2010) to istnieje możliwość, że wasz poprzedni moduł działał tylko w mono! A to w dużym skrócie oznacza, że wasza instalacja nie jest przystosowana do grania w stereo i najprawdopodobniej będzie wam grał tylko prawy kanał. W takiej sytuacji do instalacji należy dosztukować dwa przewody odpowiedzialne za lewy kanał. Niżej wklejam linki do instrukcji, które są niestety po niemiecku ale tłumacz daje radę. Nie odpowiadam za ewentualne błędy w samodzielnie wykonanej modyfikacji.
Instrukcja 1
Instrukcja 2
W mojej sytuacji robiłem swap z 5N0-035-730-C na 3C8-035-730-D. Sama podmiana modułów była P&P, byłem od razu w stanie podłączyć telefon i rozmawiać oraz słuchać muzyki.
Jeśli już mieliście w swoim samochodzie moduł BT i wasze auto jest sprzed 2010 roku (albo i nawet z 2010) to istnieje możliwość, że wasz poprzedni moduł działał tylko w mono! A to w dużym skrócie oznacza, że wasza instalacja nie jest przystosowana do grania w stereo i najprawdopodobniej będzie wam grał tylko prawy kanał. W takiej sytuacji do instalacji należy dosztukować dwa przewody odpowiedzialne za lewy kanał. Niżej wklejam linki do instrukcji, które są niestety po niemiecku ale tłumacz daje radę. Nie odpowiadam za ewentualne błędy w samodzielnie wykonanej modyfikacji.
Instrukcja 1
Instrukcja 2
W mojej sytuacji robiłem swap z 5N0-035-730-C na 3C8-035-730-D. Sama podmiana modułów była P&P, byłem od razu w stanie podłączyć telefon i rozmawiać oraz słuchać muzyki.
2010 Tiguan Sport & Style 4motion 2.0TDi-CR CBBB
-
- Początkujący
- Auto:: Seat Leon 2 1,9 TDI 2008
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 2 razy
Mam szybkie pytanie. Czy jest moduł pod czerwone zegary, na którym będzie działał guzieczek rozłączania połączenia w kierownicy? Pacjent to Seat Leon 1p1 przedlift więc kierownica z okrągłymi guziczkami.
- cirek
- Zaawansowany
Jest taki moduł. Miałem go w 1T2 z czerwonymi zegarami, było menu Phone, ostatnie połączenia odebrane, nieodebrane, wybierane no i książka tel.
Mam taki na olx, jak się zdecydujesz pisz na olx na pewno się dogadamy bo mi zalega.
https://www.olx.pl/d/oferta/modul-bt-cz ... HhAFy.html
Mam taki na olx, jak się zdecydujesz pisz na olx na pewno się dogadamy bo mi zalega.
https://www.olx.pl/d/oferta/modul-bt-cz ... HhAFy.html
1T3 CFHC