Tempomat
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Re: Tempomat
powiem tak, ja po wymianie modulu na 'CH' i kiery z 1T3, musialem wlasnie wymienic manetke od MK6 czyli 'G', wtedy tempomat ożył (zreszta jest to opisane we wszystkich manualach) wiec nie ma cudow, zeby ta manetka dziala P&P w druga stronę, czyli na starym module 

-
- Użytkownik
- Auto:: Golf GT BMN '08
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
- Kontakt:
stare manetki mają 2 żółte przewody (od elektroniki przycisków i od elektroniki manetki) i one idą do pin5 i pin10 a te nowsze maję oba żółte przewody połączone ze sobą i wtyknięte w pin10 pin 5 pozostaje pusty...
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
no i dokladnie o to chodzi...
jak ktos nie chcial wymieniac manetki na nowsza, musial polaczyc te dwa przewody (jak wspominal detxter23.pl) wiec w przypadku kolegi, te dwa przewody w nowej manetce trzeba rozdzielic i wpiac w odp pin, pytanie tylko, ktory przewod do 5 pinu, a ktory do 10 ? 

- greg0216
- ____________________
- Auto:: Passat B7
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 41 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
A to sprawdze wg starej manetki juz sie dostałem do wnętrza wiec myślę ze nie będzie problemu
Grzegorz
- greg0216
- ____________________
- Auto:: Passat B7
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 41 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Koledzy potwierdzam że tempomat ożył bez żadnej ingerencji w instalację podejrzewam że te żółte przewody to sterowanie kontrolką bo wydaje mi się że wczesniej świeciła zaraz po włączeniu ON na manetce a teraz zapala się dopiero gdy jest aktywny
Grzegorz
-
- Początkujący
- Auto:: Caddy Furgon 2006 BLS
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Oj, odgrzeje niemal 10 letniego kotleta. Ale może się komuś przyda.
Rozwiązałem waszą zagadkę.
Właśnie wymieniałem moduł kierownicy z 1K0953549AG na CF.
W AG pin 5 i 10 gniazda manetki wycieraczek podłączone są do masy a w CF tylko pin 10.
Zatem na "starych" modułach będą działały zarówno nowe jak i stare manetki, nie ma potrzeby rozdzielać kabli.
Odkryłem Amerykę? Może i tak ale nikt tego nie napisał, a pewnie znaleźli się tacy co przerabiali nową manetkę wyważając tym
samym otwarte drzwi.
Pozdrawiam
Piotr
Rozwiązałem waszą zagadkę.
Właśnie wymieniałem moduł kierownicy z 1K0953549AG na CF.
W AG pin 5 i 10 gniazda manetki wycieraczek podłączone są do masy a w CF tylko pin 10.
Zatem na "starych" modułach będą działały zarówno nowe jak i stare manetki, nie ma potrzeby rozdzielać kabli.
Odkryłem Amerykę? Może i tak ale nikt tego nie napisał, a pewnie znaleźli się tacy co przerabiali nową manetkę wyważając tym
samym otwarte drzwi.
Pozdrawiam
Piotr
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
-
- Początkujący
- Auto:: Caddy Furgon 2006 BLS
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Z tą Ameryką chodziło mi o "na "starych" modułach będą działały zarówno nowe jak i stare manetki, nie ma potrzeby rozdzielać kabli." Że manetki są stare i nowe było napisane choćby powyżej. Ale nie ważne.
Bardziej mnie interesują odpowiedzi na moje pytania 2 innych, podobnych tematach.
Bardziej mnie interesują odpowiedzi na moje pytania 2 innych, podobnych tematach.