Ściąganie - w 10 sekund auto samo zmienia dwa pasy

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

piotrek_jetta, no problem prawie taki sam jak u Ciebie..auto po dodaniu gazu jechało w prawo,bez gazu i przy hamowaniu prosto... ;) jazda na autostradzie to była męka..

Generalnie to ASO,jako że jesteśmy ich klientami od prawie 20lat stało murem za nami w walce z importerem. Nagrali filmy,zrobili zdjęcia,próbowali różnych napraw,ustawień,zamian-cuda wianki.. Auto ostatecznie trafiło do TMP(toyota motor poland w wa-wie) tam przyleciał projektant płyty podłogowej auta z Japonii i niby weryfikował skąd takie ściąganie..Ostatecznie wymienili z przodu amory i niby bylo dobrze.Jak auto wróciło do dealera odbiór odbył się z rzeczoznawcą wybranym przez dealera(mogliśmy my też wybrać),który stwierdził,że ściaga dalej.3 godziny później tel od dealera,że TMP dzwoniła i pytała o odbiór.Godzinę później dzwoniło do nas TMP,ze auto zostanie wymienione i mamy sobie wybrać. Do tego oczywiście wszystkie akcesoria,które mieliśmy(dywaniki,hak,pakiety,alarm). Dodatkowo w ramach rekompensaty,za brak auta przez 4miesiące(oczywiście auto zastępcze przez cały ten okres mieliśmy) pomimo wyboru droższej o 11tyś wersji nic nie doplacaliśmy.. ;)

O pomoc napisałem tylko do "Auto świat",ale z tego co wiem to już dział usunięty,bo wspólnika taka sama jak mieliśmy też zaczęła sciągać i taka dostał odpowiedź.

Powodzenia w walkach i jak oddasz auto do naprawy to NIE ODBIERAJ dopóki nie będzie naprawiony..Jak mowią,ze do odbioru i naprawiony,bierzesz pana co przyjmuje i jedziecie,i próbujecie...Dalej ściaga,chociażby minimalnie,to nie odbierasz...
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
Awatar użytkownika
piotrek_jetta
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: piotrek_jetta »

U mnie niestety ściąga przy przyspieszaniu, hamowaniu, na tempomacie, z górki, pod górkę :(

W każdym ja nie mam co liczyć na dealera i ASO, pozostaje nadzieja w importerze lub producencie.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

na twojej stronie dodałem wpis, naprawdę współczuję.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

piotrek_jetta, walcz o swoje prawa. I informuj jak sprawy się mają.
Udostępniam tez na swoim FB Twoją stronę :ok:
Obrazek
Awatar użytkownika
piotrek_jetta
Przeglądacz

Aki - Twój wpis jest już opublikowany w dziale komentarze, dzięki za szczegółowy opis

LYJO - jak najbardziej będę informował, tymczasem dzięki za udostępnienie strony :)
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Piotrek a jakieś forum jetty Cię wspiera czy inne tego typu fora ?
Awatar użytkownika
piotrek_jetta
Przeglądacz

Tomas pisze:Piotrek a jakieś forum jetty Cię wspiera czy inne tego typu fora ?
Wrzuciłem informacje na kilka for (narazie z grupy VW) i rożnie bywa - na niektórych od razu usunęli bo podobno złamałem regulamin, na innych się dyskusja rozwinęła.

Dzisiaj chce porozsyłać informacje na forach innych marek.

Myślałem, też o tym, żeby napisać do adminów czy nie zgodziliby się jakoś inaczej tego rozreklamować (na przykład mailing), a ja na stronę wrzuciłbym informacje, że dane forum wspiera akcje.

Myślicie, że to może chwycić?
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Nie wiem, pytam bo warto to rozpropagować na FB przede wszystkim. Tu jest ogromna siła.

Ja bym założył na fejsie stronę i rozpuszczał w ten sposób po sieci. Jak się rozniesie to nawet kilka tysięcy ludzi może to zalajkować. Wtedy musi być reakcja dilera.

Podobne akcje już były na fejsie i przyniosły efekty. Choćby Nokia.
Awatar użytkownika
piotrek_jetta
Przeglądacz

Tomas pisze:Nie wiem, pytam bo warto to rozpropagować na FB przede wszystkim. Tu jest ogromna siła.

Ja bym założył na fejsie stronę i rozpuszczał w ten sposób po sieci. Jak się rozniesie to nawet kilka tysięcy ludzi może to zalajkować. Wtedy musi być reakcja dilera.

Podobne akcje już były na fejsie i przyniosły efekty. Choćby Nokia.
Strona na fejsie jest, ale narazie słabo z tą reklamą - raptem 20 lajków.
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
Imię:: Jacek
Podziękował: 213 razy
Otrzymał podziękowań: 233 razy
Kontakt:

Post autor: JacaTouran »

Przerabialem podobny temat parę lat temu z firmą Renault. Sprawa poszła do sądu. Autko kupiłem nowe z salonu, przyjechałem 1000km i samochód po tym dystansie sam zaczął skrecac na nierownosciach. Dealer wmawial mi, że uszkodzilem autko, potem naprawilem i teraz chcę wymiany na nowy... Sprawa skończyła się w sądzie, trwała 2 lata, ale udowodnilem im, że sprzedali mi auto powypadkowe, naprawione jako nowe.
Podjedz na pomiary autka na urzadzenie caroliner i beisbarth i będzie wszystko jasne.
Trzeba walczyć w takich przypadkach o swoje prawa i racje. Kosztuje to sporo nerwów, ale jak jesteś pewien, że to nie z Twojej winy się tak dzieje to warto.
Pozdrawiam i nie daj się wydymac.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).

O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Awatar użytkownika
piotrek_jetta
Przeglądacz

JacaTouran mogę wrzucić Twoją wypowiedź do komentarzy na mojej stronie?
Awatar użytkownika
polka
Przeglądacz
Auto:: 1T3
Imię:: Paweł
Podziękował: 1 raz

Post autor: polka »

ASO VW i idea jaka im przyświeca to ...nie naprawiamy tylko wymieniamy i wniosek nasuwa się taki, iż tyczy się to tylko samochodów po okresie gwarancji. W Twoim przypadku już jest inaczej.
Nie wymieniają, lecz naprawiają i widać, że z marnym skutkiem :!: Pięknie :!:
Życzę powodzenia, aby temat zakończył się szybko i tak jak sobie tego życzysz.
Dzisiaj: TOURAN 1T3 2.0 TDI CR CFHC 140 KM COMFORTLINE 2012
Wczoraj: GOLF Mk5 1.4 FSI BKG 90 KM TRENDLINE 2004
Obrazek
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Kontakt:

piotrek_jetta pisze:JacaTouran mogę wrzucić Twoją wypowiedź do komentarzy na mojej stronie?

Wrzucaj, napisalem sama prawde. Auto kupiłem nowe i stało 2 lata nie dotykane w garazu bo tyle trwała sprawa sądowa z oszustami.
Pozytywnym zakończeniem było to , że dostałem auto nowe wolne od wad fabrycznych z mocniejszym i nowszym silnikiem bo ten co kupowałem już przestali produkować :), a dealer u którego kupowałem przestał istnieć :).

Pozdrawiam
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Awatar użytkownika
piotrek_jetta
Przeglądacz

Dzięki kolego, już dodane. A tak na marginesie - na czas rozprawy są zabezpieczył ten samochód i nie mogłeś nim jeździć?
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Kontakt:

piotrek_jetta pisze:Dzięki kolego, już dodane. A tak na marginesie - na czas rozprawy są zabezpieczył ten samochód i nie mogłeś nim jeździć?
Sąd nic nie zabezpieczał, auto stało u mnie w garazu i nie było ruszane aby go nie zarysować czy nie uszkodzić w inny sposób podczas eksploatacji.
Przez te 2 lata wyjechałem nim jedynie na pomiary na beisbarth i caroliner, no i w między czasie pomiary powłoki lakierniczej i inne tego typu ekspertyzy.
Badania auta były przeprowadzane po kilka razy bo za każdym razem Renault Polska coś podważało.
Pierwsze 2 pomiary wykazały , ze autko nie miesci się w żadnych normach. 3ci pomiar pokazał cudowne uzdrowienie i wszystko wyszło tip top:) , trochę sie podłamałem, ale jednak dokonujący pomiaru popełnił niedopatrzenie i zapomniał w w/w pomiarze zmienić datę na aktualną, wszystkie dane mojego pojazdu zostały przepisane , ale data została :) z innego badania sprawnej Laguny heh. No oszustwo w biały dzień, ale prawda się sama obroniła.
Po tym fakcie wykonano 4ty pomiar w mojej obecności i pomiar potwierdził 2 pierwsze :). Potem oczywiście apelacje i cuda wianki i końcowo wydano mi auto fabrycznie nowe wolne od wad prawnych i fizycznych. Trochę zdrowia i nerwów to kosztowało , ale finał pozytywny.

Pozdrawiam
Jacek V-TEC Łowicz

tel.509963064

Zablokowany