Nie działający spryskiwacz tylnej szyby.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Nie działający spryskiwacz tylnej szyby.
Czy ktoś z kolegów ma jakiś pomysł z jakiego powodu przestał działać spryskiwacz tylnej szyby? Pompka jest nowa wymieniona z tego powodu przedni działa ok, wymieniłem nawet przełącznik bo elektryk stwierdził że jest niesprawny a tu dalej nic. Słychać jak przekaźnik się załącza ale efektu spryskiwania nie ma i nie słychać pompki.
- lukasz22i
- Użytkownik
- Podziękował: 3 razy
Też mam problem ze spryskiem tylnej szyby, tak już auto kupiłem. Słychać pompkę, wycieraczka startuje ale płyn nie leci. Jeden znajomy podpowiedział mi że może być zapchana dysza jednak po demontażu dyszy i próbie sprysku płyn nadal nie leci.
Nie zauważyłem nigdzie w aucie żeby coś było mokre, podobnie przy zbiorniczku na przewodach.
Gdzie szukać przyczyny? Teraz dopiero brakuje mi widoczności do tyłu, śnieg, sól, woda i szyba cała biała.
Nie zauważyłem nigdzie w aucie żeby coś było mokre, podobnie przy zbiorniczku na przewodach.
Gdzie szukać przyczyny? Teraz dopiero brakuje mi widoczności do tyłu, śnieg, sól, woda i szyba cała biała.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Może być zepsuty mikrostyk w zamku.Włacza się w ogóle wycieraczka?Jazło pisze:Słychać jak przekaźnik się załącza ale efektu spryskiwania nie ma i nie słychać pompki.
lukasz22i, musi gdzieś ten płyn lecieć..Sprawdź wykładzinę w okolicach nóg pasażera.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
mi nie działał spryskiwacz tylni, to przyczyną było rozłączenie sie rurki ale przy nogach kierowcy... dokładnie poniżej rączki od otwierania maski...płyn leciał w wykładzinę... ale o dziwo nie było czuć zawilgocenia bo leciał dokładnie w wygłuszenie...Muti pisze:Sprawdź wykładzinę w okolicach nóg pasażera.
- lukasz22i
- Użytkownik
- Podziękował: 3 razy
Ja się do tego dobrać żeby ten przewód skontrolować? Pod wykładziną podłogową czy gdzieś w progu?Dodi pisze:mi nie działał spryskiwacz tylni, to przyczyną było rozłączenie sie rurki ale przy nogach kierowcy... dokładnie poniżej rączki od otwierania maski...płyn leciał w wykładzinę... ale o dziwo nie było czuć zawilgocenia bo leciał dokładnie w wygłuszenie...Muti pisze:Sprawdź wykładzinę w okolicach nóg pasażera.
- hok
- Przeglądacz
- Auto:: ?
- Imię:: ?
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
podwieszę sie pod temat u mnie na myjni z powodu braku osłonki tylnego spryskiwacza kolesie szczotkami do mycia ułamali mi samą końcówkę z dyszą a płyn po naciśnięciu manetki spryskuje szybę jak z węża ,ale auta stojącego za mną z tyłu
(przez jakiśczas było zabawnie na światłach) ale do żeczy czy to jest jakoś rozbieralne i jak to ewentualnie ogarnąć
pozdrawiam hok

pozdrawiam hok