Touran przed liftem 2004-2005

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
fedajkin
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: fedajkin »

Dzięki :) Teraz tylko wymienić rozrząd, filtry i naprawić niedziałający zamek w tylnych drzwiach :/
ralf
Przeglądacz
Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
Imię:: .

Post autor: ralf »

Gratulacje :super: :ok: jak to mówią witaj w rodzinie. :piwo:
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

fedajkin, no to witam w TKP na "poważnie" już
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

mam pytanie...

czy w Polsce można kupić ładnego tourana w z początku produkcji do 25tyś zł?? pytam bo taki mam budżet i zastanawiam się czy w ogóle warto szukać tourana w tych pieniądzach... ulepów wiadomo masa na naszym rynku, na zachodzie będzie ciężko kupić coś ładnego za ok4500tyś euro. po cenach ciężko stwierdzić, z natury wiem że auta w okazyjnych cenach są mocno wątpliwe jeśli chodzi o stan i przebieg, może ktoś wie, widział jakiegoś sensownego tourana 1.9tdi godnego polecenia??
fedajkin
Początkujący

Skoro już w moim wątku napisałeś to ośmielę się odpowiedzieć coś z własnego doświadczenia.

Ja kupiłem w takiej cenie przyzwoitego Tourana 2005 r. z przebiegiem w granicach 240tys km. Nie był bity w sposób znaczący (te mniejsze stłuczki ciężko stwierdzić, jeśli ktoś zamiast malować np wymienia element). Także można trafić. 25 tyś. na ten rocznik to chyba średniorynkowa cena obecnie.
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

fedajkin pisze:Skoro już w moim wątku napisałeś to ośmielę się odpowiedzieć coś z własnego doświadczenia.

Ja kupiłem w takiej cenie przyzwoitego Tourana 2005 r. z przebiegiem w granicach 240tys km. Nie był bity w sposób znaczący (te mniejsze stłuczki ciężko stwierdzić, jeśli ktoś zamiast malować np wymienia element). Także można trafić. 25 tyś. na ten rocznik to chyba średniorynkowa cena obecnie.
jaką wersję kupiłeś? masz jakieś zdjęcia? auto było sprowadzone czy już zarejestrowane w kraju?
fedajkin
Początkujący

Zdjęć teraz nie mam, jak zrobię to pewnie gdzieś podrzucę :)

Auto było zarejestrowane w kraju, jednak przez poprzedniego właściciela sprowadzone z Francji. Wersja Highline, 2.0 TDI (BKD), jasne wnętrze, climatronic. Nie ma podgrzewanych siedzeń, ma 1/2FIS ogólnie jest OK.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

pogratulować zakupu, i życzę bezawaryjności.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
fedajkin
Początkujący

Dzięki! Jak na razie wymieniony rozrząd, filtry i płyny. Na początek przywitał mnie znikającym płynem chłodniczym, jednak na szczęście okazało się, że oba przewody były łatane i nie trzymał ciśnienia. Chociaż wycieków na pierwszy rzut oka nie było widać, więc można się domyślić jakie były najczarniejsze scenariusze.

Ciekawą przypadłość ma też jeden zamek do drzwi. Na początku nie działał w ogóle (nie zamykał) a po spryskaniu WD40 raz na dwie próby łapie :)
ODPOWIEDZ